Ilmu Kulit

Apakah Kulit Sihat Terhidrat?

Bertentangan dengan pendapat umum, terdapat sedikit bukti bahawa air minuman boleh melembapkan kulit secara langsung, kerana tindakan meminum air tidak dapat menembusi lapisan atas kulit (epidermis). Di situlah pentingnya penjagaan kulit yang menghidratkan. Cari formulasi yang menampilkan ramuan penjagaan kulit semulajadi yang meningkatkan air.

Memahami Kulit Anda

Kulit Kering vs Kulit Dehidrasi

Kulit dehidrasi adalah kulit yang dahaga. Ia kekurangan air, bukan minyak, menyebabkan sesak, kemerahan, dan kusam. Pesalah biasa? Mandi air panas yang lama dan cuaca yang teruk. Penyelesaiannya mudah: Hidrat, hidrat, hidrat! Gunakan produk yang meningkatkan kandungan air untuk meremajakan kulit anda.

Kulit kering , sebaliknya, kekurangan minyak dan merupakan jenis kulit kekal yang dicirikan oleh mengelupas dan rasa tegang. Ia mungkin genetik, tetapi ada harapan! Produk penjagaan kulit yang berkhasiat boleh memastikan ia lembap dan sihat.

Ingat : 'Menghidratkan' untuk kulit yang dehidrasi dengan produk seperti serum dan krim yang kaya dengan asid hyaluronik. 'Melembapkan' untuk kulit kering dengan item yang mengunci kelembapan, menampilkan bahan seperti ceramide dan asid lemak penting.

Ilmu Humektan

Produk penjagaan kulit penghidratan ini telah dibangunkan khusus untuk menyokong tahap penghidratan optimum kulit anda.

Julat Penghidratan Kulit Kami Direka Untuk: